Kapı Yayınları

Sultan Polat

Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü bitirdi ve ardından Mimar Sinan Üniversitesi'nde Kentsel Tasarım mastırı yaptı. Kültürel ve mekansal projelerde araştırmacı ve danışman olarak görev aldıktan sonra yayıncılık kariyerine başladı. Araştırma, siyaset, edebiyat ve sanat konularında yüze yakın kitabın editörlüğünü yaptı. Başta yayın yönetmenliğini yürüttüğü kültür dergileri olmak üzere, farklı dergilerde makaleleri yayımlandı.

Miniaturk - Minyatür Türkiye Parkı projesinin kuruluşunda, eser seçiminden markalaştırmaya kadar her aşamasında aktif görev aldı. Parkın öyküsünü anlatan Türkiye'nin Vitrini ve Çanakkale Panoramasını konu alan Zafer Müzesi kitaplarını yazdı.

Televizyon kanallarında araştırma ve siyaset programları hazırladı. Medya gruplarında halkla ilişkiler, tanıtım ve kurumsal iletişim birimlerinde yönetici olarak görev üstlendi.

TRT Çocuk kanalında yayımlanan 27 bölümlük Kayıp Madalyon dizisinin senaryosunu yazdı. Mimari ve Aşk, Uygarlık ve Mermer, Güneşin Krallığı: Nemrut, Da Vinci Köprüsü, Prens ve Paşa belgesellerine metin yazarlığından yönetmenliğe farklı alanlarda emek verdi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkışını, binlerce yıllık tarihimizin dönüm noktalan eşliğinde anlatan "Panorama 1919 Samsun Dijital Müzesi"nin senaryosunu yazdı.

Yazann, Kommagene Kraliçesi Kleopatra romanı da geçtiğimiz yıl yayınevimiz tarafından okurla buluşturulmuştu.

Ahit Sandığı ile başlayan Hazret-i Süleyman'ın Yüzüğü ile devam eden ‘Efsane Zamanlar Serisi''nin son kitabı 2018 yılında raflardaki yerini alacak.

2004 yılında kurulan Kapı Yayınları, Şark medeniyetinin ışığını, rengini, doğru bir şekilde sunmak, modern insanı gelenekle buluşturmak, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine anlatabilmek için yola çıktı.

Biz Takip Edin