Kapı Yayınları

Tarih Musahabeleri - Abdurrahman Şeref

İnceleme Araştırma

Osmanlı Devleti'nin son vakanüvisi Abdurrahman Şerefin, daha önce de Latin alfabesine aktarılmış bir ders kitabı niteliğindeki Tarih Musahabeleri, bu defa orijinal metniyle yayımlanıyor.

Eski yazıyla neşredilmiş metinlerin sadeleştirilme çabalarının hakkını teslim etmek gerekir fakat akademik çalışmalara da konu olmuş bu metni orijinal nüshasına sadık kalarak yayımlamanın hem akademisyenlere, hem öğrencilere, hem de tarih meraklılarına faydası olduğunu düşünüyoruz. 

Matbaa-i Amire" tarafından yayımlanmış Tarih Musahabeleri’nin, kuşkusuz birçok faydasının yanında, Osmanlı Devleti'nin son resmi tarihçisinin mevcut olayları nasıl yorumladığını görmemize yarayacağı da açıktır. 

Hayatı boyunca birçok nişan ve madalyayla onurlandırılan, Cumhuriyet'in ilanından sonra milletvekilliği de yapan Abdurrahman Şeref’in çeşitli gazetelerde neşredilen yazılarının toplandığı bu kitap, meraklısının kitaplığına girip, tekrar tekrar okunmayı ve şerh edilmeyi, düşünülmeyi ve tartışılmayı bekliyor.

ISBN:9786054322817
Barkod:9786054322817
Sayfa:358
Cilt:Karton
Boyut:13,5 X 19,5
İlk Basım:20.Oca.2012
Son Basım:20.Oca.2012

2004 yılında kurulan Kapı Yayınları, Şark medeniyetinin ışığını, rengini, doğru bir şekilde sunmak, modern insanı gelenekle buluşturmak, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine anlatabilmek için yola çıktı.

Biz Takip Edin