Kapı Yayınları

Sosyal Açıdan İslâm Tarihi - Abdülbâki Gölpınarlı

Abdülbâki Gölpınarlı Kitaplığı Hz. Muhammed (s.m.) ve İslâm’ın İlk Devri

İslamiyet

Kur’ân-ı Mecîd, “Düşünceye, tedbire sahip olan akü, duyup anlayacak kulak elde etmek için hiç mi yeryüzünde gezip dolaşmazlar? Gerçekten de gözler kör olmaz ama gönüllerdeki can gözleri körleşir” ayet-i kerimesiyle (XXII, Hacc, 46) gezip dolaştıkça, eski milletlerin, ümmetlerin eserlerini gördükçe, hallerini anladıkça, anlayışa, görgüye, duyguya sahip olacağımızı beyan buyurmaktadır.
Bugün, geçmişteki olayları anlatan bir kitabı okumak, manevî bir geziş ve görüştür. Bu kitapların içinde Hz. Muhammed’in (S.M.) hayatını, hayatındaki olayları gerçek olarak bildiren bir kitapsa, gerçek insanlığı belirten, bildiren, hatta birçok kişiyi, ben, bu peygamberin ümmeti miyim diye düşünceye sevk ettirmesi gereken bir kitaptır.
Abdülbâki Gölpınarlı’mn kaleminden, Hz. Muhammed’i ve İslâm’ın ilk devrini can alıcı detaylarıyla anlatan İslâm Tarihi...

 

ISBN:9786055147129
Barkod:9786055147129
Sayfa:464
Cilt:Karton
Boyut:13,5 X 21
İlk Basım:24.Tem.2015
Son Basım:18.May.2021

2004 yılında kurulan Kapı Yayınları, Şark medeniyetinin ışığını, rengini, doğru bir şekilde sunmak, modern insanı gelenekle buluşturmak, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine anlatabilmek için yola çıktı.

Biz Takip Edin