Kapı Yayınları

Seçme Şiirler ve Yazılar - Ahmet Hâşim

Selim İleri’nin sunuşuyla

Şiir

Tüm şiirlerinin yanı sıra Bize Göre, Gurebâhane-i Laklakan ve Frankfurt Seyahatnamesi’nden seçmeler, mülakat ve mektuplarından örnekler özel bir seçki için bir araya getirildi.
Ahmet Hâşim, modern Türk şiirinin başlangıç noktası. Düzyazılarındaki ifadeleri oldukça renkli, cümleleri, zekâ ve hicivle dolu, ayrıntılar ise coşkundur. Mektuplarından mülakatlarına, dili kullandığı her alanda zarafeti rahatlıkla fark edilir.
Seçme Şiirler ve Yazılar, büyük edebiyatçının dünyasına girebilmek için hoş bir fırsat…

Klasikler, ölümsüz olmadıkları için değil sürekli okundukları için de değerlidir. Bizim klasiklerimiz başlangıçta bazı eksiklik ve acemilik taşısalar bile bu onların kurucu olma özelliklerini değiştirmez. Dil kadar hayat da yeniden kurulur onlarda. Dünkü nesiller tarafından ağır aksak da olsa okunan, sevilen ve hayatımızın bir parçasına dönüşen bu eserler bir kez daha ve günün zevkleri ve tercihleri gözetilerek çıkıyor gün yüzüne. Okundukça sevilecek bu eserler dünü
selamladığı kadar geleceği kurmaya aday. Aşk, dil, kurgu bütün saflığıyla göz kırpıyor. Yeniden...
Ahmet Hâşim modern Türk şiirinin başlangıç noktası. Her tür yitirişin sancısı duyulur metaforlarla örülmüş şiirlerinde. Düzyazılarındaki ifadeleri oldukça renkli, cümleleri, zekâ ve hicivle dolu, ayrıntılar ise coşkundur. Mektuplarından mülakatlarına, dili kullandığı her alanda zarafeti rahatlıkla fark edilir.

ISBN:9786055107116
Barkod:9786055107116
Sayfa:365
Cilt:Karton
Boyut:13,5 X 19,5
İlk Basım:02.Eyl.2013
Son Basım:02.Eyl.2013

2004 yılında kurulan Kapı Yayınları, Şark medeniyetinin ışığını, rengini, doğru bir şekilde sunmak, modern insanı gelenekle buluşturmak, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine anlatabilmek için yola çıktı.

Biz Takip Edin