Kapı Yayınları

Geceleyin Dersaadet - Beşir Ayvazoğlu

Deneme

Gece bir dildir İstanbul’da. Ay ve güneş onun ipeğini dokumak için yarışırlar. Suya inen mehtapta, Ramazan gecelerinin manevi havasında bu dilin fısıltıları duyulur. Bazen tutuşan camlarda, bazen de fener ve mahya alaylarında şiire döner o dil. Mahrem olanla aşikâr olan kol kola girip sokakları dolaşırlar. Eski şairlerin rüyalarını dolduran gece, yeni şairlerin kâbusuna da dönüşür. Romancı ise bir elmas yağmurunun rüyasını görür onda.

Beşir Ayvazoğlu bütün rüyaların yatağı olan geceye İstanbul'dan bakıyor bu kez. Araştırmacı titizliği üslup ve inceliklerle örülüyor. Gecenin sonsuz sırrı yazarın ışığıyla aydınlanıyor. Gece, edebiyat ipeğinin örtüsü altında dans ediyor.

"Elinizdeki kitap, gecelerden söz edilirken, aynı zamanda İstanbul’un aydınlatılma macerasının da kısaca anlatıldığı bir' kitaba dönüştü. Sayfalar arasında gezinirken yer yer bir şehrayinde olduğunuz hissine kapılacağınızı sanıyorum. Ayrıca algılandığına dair bir deneme olarak da okunabilir." 

ISBN:9786054683826
Barkod:9786054683826
Sayfa:170
Cilt:Karton
Boyut:13,5 X 19,5
İlk Basım:20.Şub.2013
Son Basım:17.Şub.2021

2004 yılında kurulan Kapı Yayınları, Şark medeniyetinin ışığını, rengini, doğru bir şekilde sunmak, modern insanı gelenekle buluşturmak, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine anlatabilmek için yola çıktı.

Biz Takip Edin